طريقة عمل بلح الشام:
القادير
********
كوب ونصف دقيق
نصف كوب نشا او دقيق سميد ناعم
ربع كوب سمن او زبدة او زيت
4 بيضات
1كوب ماء
ملعقه كبيرة بيكنج بودر
قانيليا
ذرة ملح
زيت للتحمير
الشربات
********
2كوب سكر
2كوب ماء
عصير نصف ليمونه
طريقة عمل الشربات
******************
يوضع السكر مع الماء على النار حتى يغلى ثم يضاف عليه عصير نصف ليمونه ونتركه الى ان يصير قوامه شويه متماسك يعنى مش خفيف او او تقيل اوى
الطريقة
***********
يوضع الماء والزبده او السمنه او الزيت فى وعاء على النار حتى الغليان
فى اناء آخر يتم خلط الدقيق مع النشا مع ذرة الملح
بعدها نضيفهم للخليط السابق على النار مرة واحدة
ونقلب جيدا حتى تتكون عندى عجينة لينه
ثم يرفع من على النار
نتركها دقائق لتبرد
ثم نضع عليها اول بيضه ونعجنها جيدا حتى تختفى آثار البيض
ولا نضع البيضة الاخرى الا بعد التأكد من اختفاء آثار البيضة الاولى ونضع الفانيليا
وهكذا باقى البيض
يصب العجين فى كيس حلوانى ببلية خاصة ببلح الشام
يوضع الزيت على النار ويكون دافئ حتى لا يستوى بلح الشام من الخارج ويكون قلبه عجين..
ونبتدى نضغط على الكيس بالقرب من الزيت ونقص بلح الشام اللى بينزل من الكيس بمقص لسهولة القلى بسرعه
يترك حتى يحمر ونطلعه من الزيت مباشرة على الشربات البارد
وبعدين نقدمه ممكن نرش عليه جوز هند او كريم شانتيه
وبالهنااااااااااااااا والشفاااااااااااااا
لكم ارق تحياااااتى.......
عدل سابقا من قبل اللهم ارضى عني في الأحد أغسطس 07, 2011 9:05 am عدل 1 مرات