اولا المسقعه العاديه
المقادير
فلفل اخضر وبتينجان مكبب ده بالمصرى وطماطم وثوم وخل وملح
بنقشر البتينجان ونقطعه والفلفل الاخضر بنشيل القمع من فوق ونغسله من جوه وبره بالماء
اما بالنسبه للبتينجان بنحطه فى ماء وملح مده حولى نصف ساعه عشان وهو بيتحمر مش يشرب زينت كتير
وبعدين نبدا فى تحميرهم اولا البتينجان وبعد كده وراه الفلفل ونحطهم فى طبق
بعدين نحمر الثوم ونحط فوقه الطماطم المقطعه قطع صغيره والخل والملح ونسيبهم لحد ما الطماطم تستوى وبعد كده نحطهم على البتينجان والفلفل الاخضر بيبقا طعمه جميل جدا
ثانيا المسقعه باللحم المفروم
1- بنجيب نفس نوع البتينجان الى فوق ونقطعه حلقات زى كده
ونحمره نصف تحميره يعنى يكون لونه ذهبى فاتح او نصف سوى
2- اللحم المفروم بنجيب اللحم المفروم ونعصجه نبشر بصله متوسطه الحجم ونحمرها وبعدين نحط اللحمه ونقلبها كويس ونضيف الملح حسب الحاجه والفلفل الاسود ونقلبها كويس ونسبها لحد ما تنضج
3- نعمل صلصله طماطم بس تكون متسبكه جدا
نعصر الطماطم ونحطها على بصله محمره ونزود ليها ملح وفلفل اسود بس لازم تتسبك كويس جدا يعنى تكون تقيله
4- نرص البتينجان المحمر فى صنيه ونعمل على هيئه طبقات بس الطبقه الى تحت تكون اسمك شويه وبعدين اللحم المفروم وبع كده طبقه تانيه من البتينجان وبعد كده نغطيه بالصلصه المسبكه ونعطها لحد ما تبدا تغلى على النار وبعدين نحطها فى الفرن لحد ما تحمر من فوق
وممكن ناكلها بارز ابيض او بعد ما تبرد تتاكل بعيش بلدى
المقادير
فلفل اخضر وبتينجان مكبب ده بالمصرى وطماطم وثوم وخل وملح
بنقشر البتينجان ونقطعه والفلفل الاخضر بنشيل القمع من فوق ونغسله من جوه وبره بالماء
اما بالنسبه للبتينجان بنحطه فى ماء وملح مده حولى نصف ساعه عشان وهو بيتحمر مش يشرب زينت كتير
وبعدين نبدا فى تحميرهم اولا البتينجان وبعد كده وراه الفلفل ونحطهم فى طبق
بعدين نحمر الثوم ونحط فوقه الطماطم المقطعه قطع صغيره والخل والملح ونسيبهم لحد ما الطماطم تستوى وبعد كده نحطهم على البتينجان والفلفل الاخضر بيبقا طعمه جميل جدا
ثانيا المسقعه باللحم المفروم
1- بنجيب نفس نوع البتينجان الى فوق ونقطعه حلقات زى كده
ونحمره نصف تحميره يعنى يكون لونه ذهبى فاتح او نصف سوى
2- اللحم المفروم بنجيب اللحم المفروم ونعصجه نبشر بصله متوسطه الحجم ونحمرها وبعدين نحط اللحمه ونقلبها كويس ونضيف الملح حسب الحاجه والفلفل الاسود ونقلبها كويس ونسبها لحد ما تنضج
3- نعمل صلصله طماطم بس تكون متسبكه جدا
نعصر الطماطم ونحطها على بصله محمره ونزود ليها ملح وفلفل اسود بس لازم تتسبك كويس جدا يعنى تكون تقيله
4- نرص البتينجان المحمر فى صنيه ونعمل على هيئه طبقات بس الطبقه الى تحت تكون اسمك شويه وبعدين اللحم المفروم وبع كده طبقه تانيه من البتينجان وبعد كده نغطيه بالصلصه المسبكه ونعطها لحد ما تبدا تغلى على النار وبعدين نحطها فى الفرن لحد ما تحمر من فوق
وممكن ناكلها بارز ابيض او بعد ما تبرد تتاكل بعيش بلدى