طريقة عمل صينية جلاش باللحمة المعصجة
المقاديـــر :
لفة جلاش من السوبر ماركت
نصف كوب سمن
كوب لبن
عدد 2 بيضه
ملح وفلفل اسود
6- لحم معصج
((مقاديراللحمه المعصجه))
نصف كيلو لحمه مفرومه
بصله كبيره
ملعقة طماطم مفرومه او صلصه
فلفل اخضر حار ان وجد
ملح وفلفل اسود وتوابل لحمه
ملعقة سمن
((طريقة عمل اللحمه المعصجه))
تفرم البصله وتشوح على النار مع السمن
بعد ان تصفر لونها توضع فوقها اللحمه
وتقلب جيدا لمدة عشر دقايق او الى ان تصير اللحمه لونها دهبى
يوضع فوقها الملح والفلفل والتوابل وتقلب جيدا ثم يوضع عصير الطماطم
بكده هاتكون اللحمه المعصجه جاهزه...
نيجى بقى لطريقة عمل صينية الجلاش...
*********************************
نحضر صنيه مستطيله وندهنها بالسمن ثم نضع نصف مقدار الجلاش
وندهن الجلاش بالسمن
ثم نضع اللحمه المعصجه فوق الجلاش
ثم نضع نصف الجلاش الاخر
ثم نقوم بالتقطيع طبعا قبل التسويه
فى اناء اخر نضع اللبن والبيض والملح والفلفل ونقلبهم جيدا حتى يمتزجوا ثم نضعهم فوق صينية الجلاش
ونضع السمن فوق وجه الصينيه
ثم نضع الصينيه فى الفرن حتى تستوى ويحمر الوجه
وبالهنااااااااااا والشفاااااااااا
غير منقوله من عمايل ايديا هاتاكلوا صوابعكم وراهااااا
عدل سابقا من قبل اللهم ارضى عني في السبت أغسطس 06, 2011 10:02 am عدل 2 مرات